95% av Haverdalsreservatet avverkas?

Här om dagen fick jag ett mail från en upprörd Gullbrandstorpsbo. P g a den långa texten i brevet, har jag kortat ner texten (mycket), samt gjort några små justeringar.

”Jag fick syn på en lapp på anslagstavlan inne på Tempo och tog mig en tur till Haverdalsreservatet förra lördagen. Vid träffen i lördags (12/3) fick vi information och en promenad som utgick från parkeringen vid Tore Gudmundsons väg, alltså från Haverdalshållet och in i reservatet. Länsstyrelsen verkar ha planer på att dels behålla skog österut – men avverka närmast stranden, och skapa strandängar (upp till 95% av träden ska bort).…Hur som helst. Det kanske är förhastat att utan kunskap ha en mening om detta. Det har jag inte heller, MEN så här stora förändringar borde inte få ske utan tydlig information från Länsstyrelsen till alla berörda dvs. boende i närområdet kan man tycka! Men visst – det är inplanterat felaktig tallskog, och ekskog vore mer korrekt om det ska efterlikna halländska landskapet längre tillbaka. Tycker bara att Länsstyrelsen inte ska köra över folk utan våga informera att man har planer på att gå rätt hårt fram under ca 10 år framöver, med grävskopor (vända på sanden!!! Osv) och motorsågar. Kanske är olika hur folk tycker om detta: en del är kanske för, andra  är emot. Men alla har rätt att få information i alla fall.”

Om någon vill kommentera ovanstående finns alltid möjlighet att klicka på ”Kommentera”-rutan.

Länkar: Reaktioner från Haverdalsstrands vägförening (klicka på Haverdals naturreservat) eller Haverdalsbyn samt Länsstyrelsens information om detta på nätet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s