Lyngavägens framtida trafiksituation ohållbar?

I den norra delen av Gullbrandstorp planeras ett område för villabebyggelse. Syfte: att tillskapa 70-80 nya villatomter.

En informationsbroschyr om de planerade villatomterna kom för en tid sen i brevlådan, till de villaägare som blir ”drabbade” av samhällets utbyggnad. Den informationen finns att läsa i sin helhet på den här länken. Själv tycker jag det är roligt att Gullbrandstorp är attraktivt att bosätta sig i. Men bekanta till mig, som bor längs Lyngavägen, är oroade för hur trafiksituationen ska lösas. 80 nya villor blir ju minst 80 nya bilar, troligtvis fler. I planhandlingarna står: ”Den nya bebyggelsen generar en viss ökad mängd biltrafik. Från nytillkomna bostäder beräknas tillskottet bli cirka 300 fordonsrörelser per dygn. Utformningen av området bidrar till att filtrera ut dessa bilrörelser på ett finmaskigt nät av gator och vägar.” I broschyren (och på kommunens hemsida) står det: ”Området kan på sikt direktanslutas till den nya Kustvägen via befintlig cirkulationsplats.” Man kan undra vad som menas med ”på sikt” 10 år eller kanske 20 år?? Lite svävande låter det allt. Om du har synpunkter eller vill överklaga så finns uppgifter om hur du går tillväga på ovanstående länk.

Det finns även fler frågetecken tycker jag, under rubriken ”Avfallshantering” står följande: ”Hanteringen av hushållsavfallet sköts av HEM och bygger på källsortering. Befintlig återvinningsstation finns på Grangatan (??!! inte nu längre (admin’s kommentar)) i Gullbrandstorp som tillgodoser källsorteringens fraktioner. Den nya bebyggelsen  anpassas till att klara kommunens krav på sopsortering och avfallshantering.” Som sagt, så finns här en del frågetecken…..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s