Replik från ordförande i GAIS

Du som har följt Gais ungdomsfotolls förändringsarbete kan i meddelande nedan, läsa ordförande i Gais förklaring, till varför HGH bildades (HGH=Haverdal-GAIS-Harplinge).

”Replik från ordförande i GAIS:
I december var Gais nära att släckas ner som förening pga att ingen ville ta ordförande rollen. Eftersom jag är involverad i 04-05 och 06-07 lagen så valde jag att ta rollen som ordförande för att säkra Gais överlevnad som fotbollsklubb.
Dagens utbud med  ökade aktiviteter för våra ungdomar har förändrats radikalt dom senaste åren,vilket ni givetvis själva märkt. Detta har medfört allt större svårigheter  för mindre föreningar att kunna erbjuda fotbollsspel föra våra ungdomar, framför allt när dom närmar sig spel i 11-manna lag.
HGH samarbetet har kommit till av denna anledning och grundtanken är att alla som vill spela fotboll skall ha denna möjlighet ända upp till och med seniorlag.
Jag beklagar att jag lyfte frågan om kallelser till fotbollsföräldrar, då det visade sig att detta ej sker via mejl som min ”säkra källa” trodde.
Beslutet att Gullbrandstorp ska vara en del av HGH är ett demokratiskt beslut fattat av Gais styrelse och ungdomstränarstaben i Gais. Beslutet är inte något undertecknad eller ungdomsansvarige Peter Lydig driver av egen kraft, dock är vi övertygade att HGH är enda alternativet för att hålla Gais levande i framtiden. Samarbetet involverar ett mycket stort antal vuxna och ungdomar ( många hundratals) det gör att vi måste ha bra styrning på verksamheten. Avtalet används som styrande dokument inom HGH och det är jag och Peter Lydig/HGH staben som ser till att det fungerar som det är tänkt.
Gais styrelse/HGH beklagar djupt att våra uppskattade flickfotbollstränare väljer att inte fortsätta med sitt uppdrag inom HGH, dock var erbjudandet med en annan åldersindelning än nuvarande. Samarbetet kommer att innebära stora omställningar/resor för många inblandade men även generera mycket positivt, som många nya kompisar/medspelare, ett lag att utvecklas i även vid steget upp till 11-manna…etc
Min förhoppning är att samtliga föräldrar går på kommande föräldrar möte och lyssnar och ställer frågor till HGH, innan ni beslutar om era fotbollsflickors karriärers fortsättning. Glöm inte att anledningen till att ni läser detta är den samma som anledningen att jag skriver, VI VILL GE VÅRA BARN  MÖJLIGHETEN ATT SPELA FOTBOLL.
Tack till Mark, Patricia och Fredrik för era insatser med flickorna och glöm inte att titeln flickfotbollstränare har ni kvar, dock utan uppdrag förnärvarande…….”

Ordförande GAIS
Mats Åhsberg

Annonser

En reaktion på ”Replik från ordförande i GAIS

  1. Bra skrivet och intressant! Själv så anser jag att vi blir starkare och skapar en gemenskap mellan Gbt, Harplinge, Vilshärad och Haverdal. Heja HGH ! //Hälsar Åsa Jonsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s