Ordet är fritt !

Fyll i formuläret ”Kommentera” längre ner på sidan. Klicka här” så kommer du dit.
Senaste inlägget placeras högst upp.

Annonser

159 reaktioner på ”Ordet är fritt !

 1. Cykelhjälm borta!

  Hej Gullbrandstorpsbor. Min sons cyklelhjälm (som var helt ny) verkade fått fötter från lekplatsen/fotbollsplanen nedanför Nybergsvägen förra veckan. Har du sett en svart hjälm med mörkgrått tryck i skatestil, så hör jättegärna av dig.

  Med vänlig hälsning,
  Lisa, tel 126421

 2. Ingen som vill köpa ett Akvarium 250L med ställbar hylla i aluminium, med luftpump, dubbla värmare & belysning för 1500spänn

 3. Dagens Ros till Jenny och killarna på teknik och fritid ,som ordnat så tunneln blev sopad idag .Jag Ringde imorse och när jag cyklade ner 12.30 var den sopad.Det är sevice det!

 4. Fan vad mycket stadsbögar det har flyttat in i byn. Det räcker ju att man läser i 5 minuter här så blir man förbannad. Det borde fan införas lag på att folk från staden inte får flytta till landsbygden

   • Känner du dig träffad av kommentaren? Isåfall snälla flytta härifrån för vi har tillräckligt med folk av din sort här..

   • Jag är inte ensam i byn om att hata sånna som dig. Flyttar hitt och direkt börja försöka ändra på allt och sätta ut blomlådor och skit. Sköt dig själv och sluta klaga på att folk kör för snabbt så ska du nog se att du klarar dig längre.

   • Ja det får jag tydligen göra lille pojk om du inte vet vad du skriver själv: ”så ska du nog se att du klarar dig längre.”

   • På vilket sätt är det ett hot? Det får du gärna förklara för mig med… För det va inte menat som ett hot från min sida iallafall. Men nu har jag ju ingen aning hur du uppfattade det hela. Med tanke på att dina inlägg längre ner bevisar att din intelligens är fan så låg.

   • Jag tycker du ska visa dina föräldrar inläggen här så kan de förklara för dig. Jag har ingen lust och svara på dina frågor då du inte vet vad du själv skriver. Intelligensnivån kan man diskutera vems som är låg, men det vet jag ju redan.

   • Du är fan som att prata med en vägg du kan inte ens svara på en simpel fråga.. Hur kan ” så ska du nog se att du klarar dig längre” uppfattas som ett hot? Jag vet nog mycket väl vad jag skriver. Aja skitsama orkar inte skriva mer här nu ta det lugnt med dina blomlådor nu haha

 5. Nej det är inte deras. Det är en honhund deras och vi mötte henne med hunden samtidigt som vi sett den lösa hunden och vi pratade med henne om den andra hunden.

 6. Jaa, vi är många som undrar. Det är väldans respektlöst mot andra. Den kan skrämma barn och andra som är rädda för hundar, ställa till olyckor för att bilar bromsar för den när den springer över vägar mm. Den som äger den är väl så j…. lat så han/hon inte orkar gå ut med hunden som vi alla andra hundägare gör. Det är en skam att en sådan människa får äga en hund. Vad ska människan med hunden till om man bara släpper den vind får våg? Det har varit så här nu i snart 1 år. Ägaren borde skämmas!!!!

  • Vet INTE om infon stämmer, som jag fått…men det KAN vara de nya ägarna som köpt ”kennelhuset”…
   Man kör upp förbi skolan, in på den privata vägen, och nästan ända bort till kurvan…där ligger huset på höger sida.
   Jag har tyvärr ingen bil, och har ett hcp som gör att jag inte kan gå dit och fråga.
   Det behöver INTE vara dessa, men det stämmer på deras hund, som troligen rymt. Ingen bortförklaring, för en rymmande hund ska hållas i lina, h-gård…FULL KOLL…
   – men man kan ju alltid fråga, då ingen nere i samhäller vet,, jag har också frågat runt…

  • Hallå Stefan, du måste nog va ett redigt stolpskott ditt fån, säg fan inte att jag uppfostrar min hund dåligt och framför allt säg inte att de hållt på i över ett år. Anledningen att Rhino som han heter rännt runt ett tag e för att hans kemiska kastrering har gått ut. Han har fått en ny och springer inte längre. Vi e ute och går med hunden 3 ggr om dagen, sen har vi ett staket som e 1500mm högt och han hoppar över det som inget om han får vittring av en tik. Du borde fan tänka innan du öppnar käften nästa gång. Pajas

   • Joo det säger jag. Håll reda på din hund fattar du dåligt. Då borde du skaffa ett högre staket eller hålla hunden inne. Det är konstigt att man aldrig sett dig ute med hunden då. PS skaffa dig ett bättre ordförråd om du nu bara kan svära. Och pajas har jag aldrig jobbat som, men man vet aldrig. Tänker gör jag mer än du gör så jag tror nog att det är du som ska ta det lilla lugna innan du öppnar munnen. Se till så han kemiska kastrering inte går ut då. Som sagt lär dig och läsa, snart ett år skrev jag. Skönt att det tog på dig för du blev ju arg av vad jag skrev, så ta hand om din hund så slipper alla undra vems hunden är och att det inte händer några olyckor pga av hunden. Och som sagt pajas, jaaa det kanske du vet vad man kan få anställning som det nånstans. Hälsning från stolpskottet

   • Stefan ta reda på fakta innan du öppnar käften och du ska fan inte säga något om att han inte kan hålla reda på sin hund när du inte ens kan hålla reda på dig själv.

 7. Tjena!
  Undrar vem som äger en Wachtelhund brun med ett orange färgat halsband?

  Mycket fin han hund, Tycker det är synd då jag har sett den ett flertal gånger springa lös. Det har jag inga problem med men när jag ser den passera kustvägen då blir man orolig.

  • Hej Henrik , de e min hund som sprang runt i byn ett tag, vi bor en bit utanför byn själva. Uppskattar att det är någon här som förstår läget, han heter Rhino och ser du han så är det bara att ropa så kommer han. Han har fått tillbaka sin kastrering och han springer inte längre vill jag tillägga. Mvh

   • SKÖNT att höra att din hund är hemma igen, och det är ett gissel då kastreringarna går ur…
    Det finns en vet i Slöinge (vid Abild/däromkring) som kastrerar helt för 1800 kr…har goda referenser, du tjänar in både kemkastrering och dessa onödiga kommentarer här…

 8. Nu håller dom på att förstöra lyngavägen, vill veta vad ni tycker att dom skövlar skog mellan dammvägen & bjerevägen. Jag hatar detta & snart ligger väl Gullbrandstorp inne i Halmstad…

  • För den som vill se hur det skall bli så kan jag rekommendera Halmstad kommuns karttjänst. Adressen är: karta.halmstad.se
   Välj ”Bygga & bo” i menyn till höger och kryssa sedan i detaljplaner. Klicka sedan på ett detaljplanerat område i kartan för att kunna se detaljplaner som bildfiler (jpg).
   Karttjänsten är även bra till annat som t.ex. att se fastighetsbeteckningar, se kommunens alla leklplatser (bra för oss föräldrar), man kan även hitta badplatser, parkeringar, lediga tomter etc.etc. Det saknas en del, alla löpspår är t.ex inte med. Sedan är flygfotona riktigt bra också.
   Hoppas någon har nytta av detta tips =)

   • Njo dom har satt upp en tavla där dom bygger men tycker det e förjävligt att dom bygger sönder lyngavägen, skitmycke trafik just nu på lyngavägen, tänk då med 50+bilar till som ska döna förbi å köra över våra katter å skrämma livet av folk med hund…

 9. Såg häromdan att det satt en ”hastighetsvisartavla” på Hallavägen. Varför har man inte fått information om det? ( möjligt att jag missat det på nåt vis) och varför kan man inte sätta upp en på Lyngavägen vid mitt hus nr 14 tex där det körs som om det vore 80km/tim i hastighetsbegränsning. Det är inte många som respekterar 30 km. Det är en sån tavla som jag tog upp på extramötet att man skulle försöka få hit.

  Stefan

  • Det hade varit jäklig effektfullt om det dessutom gick igång en stor jäkla saftblandare varje gång någon överträdde hastigheten med en viss %!!!

   Magnus

   • Håller med fullständigt, det borde sättas en utanför Lyngavägen 10, och vid korsningen Mastensväg.Det är ju myket kriminalitet däromkring inte bara fartsyndare. titta i det nya registret, så det kanske inte är konstigt att vi tröttnat på fortkörare,langare,trimmade moppar osv
    Men även efter rondellen mot flygstaden där det körs för fort för en männska vid 04-05 tiden, sedan gärna en fotokamera.

 10. Någon som saknar en flygande presenning, landade på Furugatan 10 igårkväll 18/1
  kontakta 070173006 C-G

 11. Vem äger en stor svart hund som sprungit lös b.l.a på Hemmansvägen och Mastensvägen ?
  Hunden har setts i lördags em (vid 18-tiden 131026) samt måndag och tisdag morgon
  (vid 06-tiden 131028-29) på Hemmansvägen.
  En stor svart hund, kanske korsning schäfer/labrador/flatcoated retriever. Någon borde ju sakna denna stora hund som skrämmer skräck i oss småhundsägare. Vågar ju snart inte gå utanför tomten. //micke

 12. Jag gillar de nya ägarna. ”mamman” är skön som fan å står alltid å snacka med henne. Och tror inte ni hade åkt till bäckagård om ni hade vetat sanningen bakom den historian.
  Men om ni nu inte vill ha någon affär i gullbrandstorp så handla inte här, för om affären stänger igen kommer det nog inte bli någon ny affär = husen sjunker i värde ” Om ni nu inte kan räkna ut de själva”.
  Bara idiotiskt att trycka ner människor. Synd att ni inte har lite etik o moral!

  • …etik och moral…
   – behöver Du troligen fundera över.
   Vi är troligen många som inte bryr oss om historien bakom (etik och moral), utan som det är nu…
   Många drar sig för att gå in, och då speciellt då man får svaret ”det är slut”…dag efter dag… Till sist går man inte dit.
   Husen sjönk inte i värde då Konsum slog igen, Flygstaden står för de fina huspriserna.

 13. Jag har haft körkort i snart 26 år och blev varnad för att det finns dom som praktiserar naturlig huvudled i körskolan och fick där även lära mej att brimsberedskap gäller både för den som har väjningsplikt och företräde i en korsning.
  Har även blivit påkörd av en som praktiserade naturlig huvudled i en korsning som där var högerregel där jag hade företräde.
  Jag fick naturligtvis rätt av försäkringsbolaget som friade mej.
  Märkligt att du varken sett dom som praktiserat ”regeln” eller hört talas om den med dina 37 år i trafiken.

 14. Dömma av ditt inlägg, så kan du inte haft körkort så länge.
  Det finns något som kallas för naturlig huvudled och det kommer från att det förr fans en regel om att bredaste väg hade förkörsrätt.
  Något man måste tänka på när man kör på sådana vägar och inte blåsa på för fullt i en korsning, utan inta bromsberedskap om det kommer ett fordon som kan tänkas köra ut.
  Inte konstigare än att det numera finns två sätt att passera en cirkulationsplats.
  Gamla reglen eller nya.
  Det viktigaste är att man blinkar ut ur rondellen, men många kör stenhårt på den gamla reglen att man blinkar vilket håll man ska när man kör in och inte ur.

  • Att döma av ditt inlägg, så har du haft dit körkort alldeles för länge utan att ta till dig vad som gäller. Jag har haft mitt i 37 år och aldrig hört talas om ”naturlig huvudväg”. Det måse vara en sån regel man hittar på när man inte kan och i vilket fall som helst så var det ”då” och inte nu, och i vilket fall, så har han rätt!! Och det är väl den som ska lämna företräde som ska ha bromsberedskap och inte blåsa på.
   För övrigt så är det inte många som håller 30km. Det är skam.

   Stefan
   Lyngavägen

   • Vägar utan huvudledskylt har man alltid högerregeln i… skumt bara att grangatan & lyngavägen inte e huvudleder

 15. Bara så ni vet så gäller högerregeln i nästan hela GT, framförallt grangatan. Jag har sett att folka har problem me detta å undrar om ni fick erat körkort i flingpaketet

  • Hej
   Jag tror att det finns en kille i Harplinge, som gjorde billiga jobb.
   Annars åk till Partman (goggla) strax efter Flygstaden…de har gjort kanonjobb, snabbt och billigt för mig.

 16. Har just varit och handlat på Tempo Bäckagård av Shefki,vilken fin affär ,rent och snyggt och varor fanns där,artiga och trevliga .Det var inte sista gången jag var där.Kan rekommenderas.

 17. Är det bara jag som tycker att dem nya tempoägarna är värdelösa? Dem värkar ju inte veta vad ”kundfokus” är. Den ena sitter lyssnar på musik den andra säger inte hej. Sedan till varorna dem har knappt några varor. När dom har varor så är dem gamla… Vilka människor… Är det bara jag som tycker såhär?

  • Hej, nej jag VET att vi är många…och leveranser uteblir till dem pga ”ngt”, det är endast Stefan som ska vara kvar vad jag fått reda på, men för hur länge…vet bara ”inkomsterna”…
   De är otrevliga, eller svamlande…När jag möter Stefan på Willys då han handlar sina varor där – säger hej…flera gånger, får en ond blick tillbaka.
   Jag var nere och skulle köpa en liter mjölk till barnen, då säger han åh ska du grilla ikväll…jag blev så överrumplad att han kunde säga något-förstår inte vad mjölken har med grillning att göra, men fick fram ett svar något mumlande.
   Väntar vi bara tåligt så kommer det att lösa sig, och när det löst sig då handlar vi så Tempo får vara kvar!
   IDAG sätter jag inte min fot där mer än möjligen för 1 liter mjölk, men kollar alltid datum.
   Så…jag handlar mycket sparsamt så det blir ägarskifte FORT!
   Cissi

  • Svempa du är inte ensam om att tycka , Stefan som är ny ägare till Tempo borde så snart som möjligt överlåta butiken till någon som kan dagligvaror.
   Det är rent pinsamt att försöka handla till en vanlig måltid.
   Dom sitter bara i kassan och försöka le ,hyllorna är snart helt tomma , frågar man om en vara så får man som svar tillfälligt slut kommer i morgon.
   I lördags fanns det inte godis i hyllorna så mina barnbarn kunde få lite godis..

 18. Senaste nytt om ”Flugproblemet”(24/8) Jag skrev till kommunen eftersom flugorna har ökat i omfattning senaste dagarna och fick följande svar;

  ang. flugproblem‏

  2013-08-23 Till:sidhi@live.se
  Emy Ekholm
  Från: Emy Ekholm (emy.ekholm@halmstad.se)
  Skickat: den 23 augusti 2013 14:37:38
  Till: sidhi@live.se (sidhi@live.se)

  Hejsan Åke och tack för ditt mail!

  Det är flera som påtalat att flugproblemet återkommit, därför vill jag vill informera dig lite om vad som har hänt idag.

  Vid 08:30 ringde jag verksamhetsutövaren och påtalade att flertalet klagomål inkommit. Då sa han att de redan påbörjat arbetet med åtgärder, de kalkar gödseln för att flugorna inte ska trivas och lagt in all gödsel i gödselhuset för att den inte ska ligga öppen för flugorna.

  Senare åkte jag ut på oanmält besök (cirka klockan 11), där mötte jag en som arbetar i verksamheten, och han hade precis flyttat all gödsel och kalkat gödselutrymmet samt gödselhögen som ligger i gödselhuset. De tycker själva att det är ett jobbigt problem som de gärna vill bli av med. De upplevde också att flugorna började komma tillbaka igår, (vilket verkar stämma med klagomålen) så de har försökt vidta åtgärder direkt för att förhindra att flugmängden eskalerar.

  Som tillsynsmyndighet kan jag i nuläget inte göra mer än att konstatera att de vidtagit de åtgärder som är möjliga, jag har även haft samtal med min chef. Tyvärr finns det inget ytterligare vi kan göra i dagsläget mer än att hoppas att de åtgärder som de har vidtagit idag, kommer att ge resultat inför helgen. Har det gått så långt att flugorna redan kläckts är det svårt att bli av med dom, det är inget enkelt problem att handskas med.

  Verksamheten kommer att lägga ner den 21 september så problemet kommer inte att vara återkommande efter det.

  Har du några frågor är du välkommen att kontakta mig åter.

  Hälsningar

  Emy Ekholm

  Miljö- och hälsoskyddsinspektör, Miljö- och hälsoskyddskontoret

  Box 153, 301 05 Halmstad

  072 – 715 17 79

  emy.ekholm@halmstad.se

  http://www.halmstad.se

  • Jag besvarade hennes mail enl. följande;
   Tack för svar.
   Vi begriper naturligtvis att det inte är lätt att handskas med detta men det som kan göras
   måste göras. I dag har det varit för j**t. Skriver detta på fredag kväll och vi har inte kunnat vistas ute , ej heller i uterummet och vi kan inte få in frisk luft för då fylls huset av flugor.
   Det är ingen tröst just nu att problemet kommer att upphöra.
   Något extraordinärt måste ha hänt eftersom det händer nu. Vi har bott i detta huset i 8 år och det har aldrig varit några flugproblem tidigare. Värmeböljor har också förekommit under dessa 8 år, men inga flugor…
   Finns det inga gifter att hälla på ”högen” ?
   Tack i alla fall för svar och Du kan gärna ha mig som indikator om du vill.
   Hoppas verkligen att detta inte fortsätter, fortsätt visa verksamheten att ni är aktiva och att detta är allvarligt.
   Något har de gjort som avviker från tidigare år, den saken är klar.

   Hälsn.

   Åke G

   Bjerevägen2A

 19. Att bo på landet är ingen orsak att behövs stå ut med laglöshet.
  Jag har själv krockat med två mopedister, båda trimmade och jag hade gjort precis samma sak om jag haft ett gäng trimmade mopeder flängandes förbi utanför mitt.
  Frågan är vem som är mest rädd om er, dom som varnar er att polisen är på väg, eller dom som ringer polisen, om man ser till att den vanligaste dödsolyckan i dag är en 15-årig man som krockar i en korsning med en bil.

  • Det är möjligt att det finns vissa som inte kan hantera att köra trimmade mopeder som måste köra full gas hela tiden och kan man inte hantera hastigheterna tycker jag heller inte att man ska trimma sin moped. Men är man mogen nog att förstå att man inte kör för snabbt på småvägar och förbi folk osv så förstår jag inte varför det är så farligt att den är trimmad för era bilar gör ju fan minst 200 men ingen klagar på er för ni är vuxna…
   Det roliga är att jag har sett flera som klagat på mig och min moped köra snabbt som innihelvete i byn. Jag har hittils nästan blivit påkörd 3 gånger i rondellen för att någon kör ut framför mig så det finns även idioter som kör bil.

   Jag tycker du verkar vettig men jag vet flera bilägare i trakten som är livsfarliga i trafiken.

  • dem som ringer polisen är inte rädda om oss bara de att dem inte vet hur de är att vara tonåring, och låter inte oss ha lite kul dom bryr sig bara om lugn o ro, visst de förtjänar dem att få men dem kan ju inte förvänta sig att folk slutar köra moped bara för att de har ringt polisen. Om dem inte vill att vi ska köra moped och och dem stör sig på de så får dem ju säga de till oss.

 20. Då är det två saken jag undrar:

  1 varför stör sej folk på er??
  2 varför måste ni varnas om polisen kommer???

  Finns det inget fog för att folk ringer polisen, har ni inget att frukta om polisen kommer

  Mvh Ronny

  • Vi kanske kör lite trimmat men jag tycker inte det är en anledning för folk att ringa polisen hela jävla tiden. När man bor utanför staden får man räkna med att folk kör trimmade mopeder och traktorer osv men det fattar inte alla stadsfjollor som har flyttat hit på sistone. Dessutom ska väll dem ge fan i andra eller ska jag börja ringa polisen och klaga på allt jag stör mig på? sålänge vi inte kör på andra och inte kör för fort så förstår jag inte varför dem ska klaga för vi kör nämligen inte snabbt i samhället.

   Anledningen till att folk varnar oss är väl förmodligen för att dem själva vet hur det är att vara ung. Många av dem gamla som bor här idag körde också trimmade mopeder när dem var små så dem tycker bara det är roligt när vi kör och skulle vi åka fast så kan man förvänta sig minst 5000 böter och uppskjutet körkort i dagens läge.

 21. Börjar störa mig på att folk ringer polisen varje dag bara för att vi kör moped. Som tur är finns det ju snälla personer som brukar varna oss innan polisen kommer.

 22. hallow, om en enda blomlåda kommer upp kan ni räkna med att dom är jävligt tragiskt sönder slagna efter ett tag.

 23. i år ska jag sabotera många blomlådor så ni behöver inte sätta upp dem om ni inte vill att dem ska åka åthelvete.

 24. Jag vill bara klaga på en viss snubbe som överreagerade som in i helvete när vi smällde ett par raketer i gullbrandstorp runt 4 tiden idag. Man behöver inte bli så förbannad så man ringer polisen för att någon smäller ett par raketer några timmar efter nyår. Jävla stadsfjolla

  • Bra. Då får vi hoppas att kommunen fixar det så fort som möjligt. När jag felanmälde att det var (mycket) skymd sikt i ”min” korsning ordnades det redan samma arbetsvecka.

 25. Jag tycker vi ska sätta ut många fler blomlådor nästa sommar bara för att reta upp de som inte kan hålla hastigheten.

   • på viss sett är det bra med blom lådor men jag har skadat mig och jag vet andra som också har skadat sig på dem . Visst vi är klantiga men det finns nog mer folk som också är klantiga så jag tror inte det behlvs fler

 26. Jag tycker att vi ska köra lite extra snabbt på Lyngavägen i veckan! Bara för att reta upp dem som sätter upp dem förbannade blomlådorna!

 27. Alla ni som är ute och går vid skymmning och efter mörkrets ingång. Tänk på att NI INTE SYNS utan reflexer även inne samhället med gatubelysning. Har mött gående med barnvagnar och hundar som inte synts.

 28. Ombygnaden gäller bron vid heagård (tror ni kan se den på ex. eniro). Tydligen skall inte cyckelvägen påverkas.
  /Peter

 29. Hej, Jag såg att våran väg skulle byggas om på måndag. Hur långt fram är avspärrningarna är det där skylten börjar? För då kan man ju köra över vapnö sedan regementet. Annars får vi ta frösakull och tylösand hållet och det tar ju minst 20 minuter mer! någon som vet?

  • Jag har forskat lite i detta också. Jag väntar på svar från ”Nätverk för väg- och samhällsföreningar i Halmstads kommun” på Facebook. Jag har också pratat med Trafikverkets Presskontakt men han hittade inga uppgifter på detta. Ang. (om)-vägen som vi får köra så tror jag att vägen mot Onsjö (vid Kaggagård) via Fammarp och mot Mjellby konstgård blir den bästa.

 30. Jag håller verkligen med, ALLA hästägare som rider på våra allmäna väger borde skämmas stort om de inte tar undan skiten eftersig! Det är inte OK att hundägare låter bli att plocka upp efter sig och det borde definitivt vara likadant för ryttarna!
  /Magnus

 31. Sista veckan på sommarlovet har vi haft kanonfint väder med mycket folk i Skälviks hamn och på stränderna bredvid. På eftermiddagarna (onsdag till söndag) har ryttare ridit ner på Skälviksvägen, ner på straden och ut i vattnet. Detta när det varit mycket folk och badande i vattnet. Efter sig har de lämnat hästskit i sanden, på stigarna och utmed Skälviksvägen.
  Det är inte tillåtet att ha hundar och hästar på stranden och i närliggande dyner under tiden 1/5 till 15/9!
  Vänligen respektera detta!
  Ta en tur på cykeln, ta med er säck och skyffel och ta upp skiten efter era kära hästar.

 32. Håller fullständigt med ”ninja” dem jävla fartguppen kan dra åt helvete! när jag skulle köra där med min a -tralla i 30 km/h så så rasad hela avgassystemet pga att dem är för skarpa… Det var inget fel på min a-traktor den var besiktiad 4 dagar innan denna händelse…. Så snälla tack väck fanskapet!

 33. TA BORT ALLA BLOMLÅDOR OCH DEM NYA GUPPEN UPPE VID MILITÄR ÖVERSKOTTET FÖR DÄR TAR MAN JU FÖRHELVETE SÖNDER SITT FORDON OM MAN KÖR SNABBARE EN 10 KM/h ÖVER

 34. Hej, nu skall dom lägga ner fibernät (bredband) i Steninge och Haverdal. Gå in och anmäl att du vill ha det på fibertillvilla.se. Dom måste ha ett visst antal för att börja med det. Anne

 35. Rösta FÖR blomlådor på gatorna

  tisdagen den 8 maj kl 19:00 i hembygdsstugan.

 36. Hej Alla…
  Den/De som kom med denna idé ang ”händer i Gullbrandstorp” – tycker jag är värd en STOR eloge…Jag bor förvisso i Onsjö…men är mest i Gtorp…FANTASTISKT att kunna samabeta, få tips och råd…Ja, allt som hittills lagts ut…
  Hoppas att vi kan fortsätta att ha denna sida.
  Vinterkramar till Er Alla!

 37. Svenskakyrkan har som ambition att återstarta öppna förskolan i gullbrandstorps församlingsgård våren 2012. Efter dialog med föräldrar i gullbrandstorp har vi kommit fram till att fredag förmiddag är en tid som passar flera. Mer info kommer att komma på vår hemsida och i kommande församlingsblad. I januari kommer fyra tillfällen av sångbus och glädjegung att starta i gullbrandstorps församlingsgård. Mer info på http://www.svenskakyrkan.se/harplinge-steninge . Kontakta gärna mig vid frågor, Ulrika widepalm, pedagog för barn och familj i harplinge-steninge församlingar, tfn 035-15 09 98

 38. Som nybliven mamma blev jag mycket besviken då jag hörde att det inte längre finns någon öppen förskola här i Gullbrandstorp. Det tycker jag var märkligt. Vad jag vet finns det många små barn här i vårt samhälle just nu?…

  Annika

 39. Håller med dig Stefan i frågan om blomsterlådor eller inte. Har aldrig sett någon gömma sig bakom en sån låda och sikten är det inte nåt problem med. Att runda en är som sagt inte heller så besvärligt. Poliskontroller tror jag dessutom bara tillfälligt tar bort problemet med de som kör för fort. Ett bestående farthinder, väggupp t ex, som gör att man alltid håller ner hastigheten tror jag kan vara rätt lösning.

 40. Nja håller inte med. Har nån som säger, att ett barn kan gömma sig bakom en blomlåda, sett hur de ser ut överhuvudtaget?? Den står på ben och tittar man på den så ser man under den så ingen kan gömma sig bakom den. Och att de ska skymma sikten är bara en löjlig ursäkt tycker jag , för såna som inte orkar vrida på ratten.
  Stefan

 41. Hej gullbrandstorpare!
  Här kommer mitt bidrag till blomlådedebatten.
  Jag är generellt sett emot blomlådorna då de mest skymmer sikten och skapar gömställen för barn mitt i vägbanan. Det hjälper inte om man kör i 30 km/h om barnet springer fram bakom en blomlåda.
  Mitt råd är istället att klaga högljut och mycket hos polisen. Jag är övertygad om det område i kommunen som klagar mest även får flest kontroller eftersom det är det enklaste sättet att slippa klagomålen. Om det är många som kör i 50-70 km/h så kommer dessa kvickt bli av med körkorten. Det räcker med 20 km/h för snabbt på en 30 sträcka.
  Mvh Peter

 42. Hej, jag undrar om det är någon som har vinterhjul till Renault Megane -07, att sälja. storleken är 195-65-15. Anne Bengtsson

 43. Föräldrar! Prata gärna med era barn om konsekvenserna att krossa glasflaskor på gångbanorna och tunneln. Det är så himla tråkigt för oss med hundar som kan få tassarna uppskurna, lidande för djuren och kostsamt för oss ägare.

 44. Varning!!!!
  Har blivit uppringd av nummerupplysningen 118218 som bara vill kolla att telefonuppgifter är rätt. Var på er vakt. Det är inte gratis. Finns risk att ni kommer få en räkning på drygt 3000 kronor. Har nu blivit uppringd två gånger på en vecka och blivit uppmannad att bekräfta om uppgifterna är rätt. Vid samtalets gång frågade jag vad det kostade. Eftersom vi varit med ”gratis” ett år. Blir ”skitsura” när man inte vill vara med. Första tjejen slängde på luren i örat.

  • Känner igen det där med att dom bara ville kolla om deras uppgifter stämmer.
   Det är säkert många som inte är uppmärksamma på vem dom ringer för och går på det.
   Nu minns jag inte om jag fick någon lur i örat, eftersom dom flesta oseriösa telefonförsäljare slänger luren i örat på mej. 🙂

 45. Du, Anonym Gullbrandstorpsbo behöver inte be om ursäkt för att du blir arg. Barn lär sig saker hela tiden och det är inte nog så viktigt att lära sig att inte leka på gatan, men du vet säkert hur lätt en olycka kan ske, tror jag i alla fall…
  Du är välkommen bort och studera hur en del bilister kör betydligt mer än 30! Vill du prata om det här med att ta bort blomlådorna så är du också välkommen. Har som sagt lite svårt att förstå att det skulle vara svårt att runda en låda med sin bil!? Adressen är Lyngavägen 1E

 46. Om det nu är så att bilarna kör för fort och att man vill försöka åtgärda detta med blomlådor ska man självklart få göra detta. Det får ju inte hända att ett barn blir påkört. Personligen är jag mer för gupp då blomlådor inte får stå ute hela året men allt som behövs göras för att hastigheten sänks ska självklart göras. Det är ingen rättighet utan en skyldighet för våra barns skull tycker jag. Vidare parkerar jag också ofta bilen på gatan för att hålla hastigheten nere på förbi passerande bilar. Det är rätt så många kan jag säga då jag bor på vägen ner mot skolan.

 47. Ja du ”anonym gullbrandstorps bo” med tanke på dina uttal här på sidan som visar hur omogen du är, så kan du inte vara mer än 8-9 år och då kan du inte bott här längre heller.
  Hur länge man bott här har iofs inte med saken att göra. Det var ju du som ville ha bort blomlådorna, så om du har nåt innaför pannbenet så förstod du kanske att det var inte till dig jag skrev det inlägget som du syftar på. Du ligger väl bakom några signaturer här förstår jag.

  Stefan

 48. Tack Daniel och Stefan m fl för tänkvärda och bra kommentarer ang hastighet och eventuella lösningar för att få bilisterna i samhället att hålla hastigheten. Det är ju inte riktigt så enkelt som sagt att man bara säger till barn som är i småbarnsåldern att man inte ska springa ut på vägen. Hålla koll på sina barn ska man göra, men när man bor precis bredvid en trafikerad gata så kan man inte begära att man ska ”hålla i sitt barn” hela tiden. Barn är barn och gör oförutsedda saker som man inte hela tiden kan kontrollera. Jag bor själv på Lyngavägen och har placerat blomlådor utanför huset, eftersom man alltför ofta inte håller de 30 km/h som nu gäller. Detta känns som en nödvändig markering för att få folk att tänka till. Väggupp eller blomlådor är uppenbarligen nödvändigt i nuläget eftersom man som sagt ofta inte håller 30!

  • tycker du kan ta bort dina j*vla blomlådor innan dom åker åt hel*vete. Förlåt för att jag blev arg men ni ska lära era barn att inte springa på gatan. Man ska köra bil på gatan inte leka så snälla ta bort dina blomlådor innan jag gör det. Det ska inte behövas blomlådor på 30 vägar.

   • En till som inte har varit barn och inte har egna. Hur gammal är du egentligen??
    Ställ dig någonstans i början på Lyngavägen, räknat från Halmstadhållet nån timme eller så. Helst på kvällen mellan 16.00 – 20.00 så får du se att det behövs blomlådor var hundrade meter egentligen. Nä,ta inte väck dem
    Vad har du för problem om du inte klarar att runda några blomlådor?? Ska du verkligen ha körkort??
    Och det är så att barn får faktiskt lära sig att inte leka på gatan, men ibland glömmer de isg och är där ändå.
    Stefan

  • Tack, Ett tips är att parkera ute på gatan istället för på uppfarten, Då blir gatorna lite smalare och farten sänks, Parkera gärna på båda sidor gatan.
   Stefan

   • Jag har nog bott i gullbrandstorp ganska mycket längre en dig så jag tänker inte rätta mig efter dig.

 49. Det är inte lite det finns att klaga på och ordet är ju fritt och alla måste få säga och tycka vad dom vill.
  Jag tycker att det är trevligt med lite hästskit, det består ju bara av ”hö” och det är helt ok när traktorer kör på våra vägar och drar in jord och lera. Detta gör vårt samhälle lite mer levande.
  Det jag tycker är tråkigt och inte så trevligt är när det stinker hundskit utmed vägar och stigar. Det är komiskt att se hur vissa hundägare lossas att plocka upp skiten tills man har kommit utom synhåll, tror dom…
  Men som sagt, dom flesta plockar nog upp efter sig och det ska dom ha eloge för.
  Fram för ett mer levande samhälle, med hästar, ungar, hundar och traktorer på våra små vägar.

  • Häst skit är ju 10 gånger värre en hundskit. Dom täcker ju f*n hela gatan och dom ligger där i ett halvår innan nån tar bort dom.

  • Då ska jag fan lägga upp 100 meter med hästskit åt dig som du kan rulle det är ju trots allt bara ”hö” enligt dig…

 50. Blir så irriterad på alla Fö******e häst ägare som inte plockar upp Häst skiten från Vägar,Cykelbanor osv. Det brukar tillexempel ligga 3-4 skit högar i tunnlarna. Snälla plockar upp efter era hästar.

 51. Vill börja med att tacka ansvarig för denna utmärkta och trevliga hemsida, TACK !
  För att sedan lämna både ris och ros. Först en ros till hallandstrafiken som utökat sina turer till Gullbrandstorp som betydligt underlättar för oss som gillar att transportera oss med buss. Sedan ris till hästägare som inte tar upp efter sina hästar när de lämnar högar på vägar och gångstigar.
  Och en ros till samhällsföreningen som trycker på om ny återvinningsstation – bra jobbat.

 52. Skulle vilja uppmana alla hundägare att visa hänsyn. Vill gärna slippa höra detta eviga skällande i timmar när man är ute. Håll era skällande hundar inomhus om de inte kan uppföra sig!

  Madde

 53. Svar till boende i Gullbrandstorp sedan länge ,vad det nu har med saken att göra? Skulle detta berättiga dig till att köra i 60 på en 30 väg? Det är ingen som påstått att vi inte ska använda vägarna i Gullbrandstorp till att köra på , utan bara den lilla önskan att vi ska köra i 30 km/tim. Det finns en anledning till att det är 30. Vi barn familjer är också en del av Gullbrandstorps befolkning även om vi inte bott här så länge.MVH LOFFE.

 54. Om alla hade kört i 30km/h hade det självklart inte behövts några fartgupp. Men nu är ju så icke fallet, och då är din lösning, ”boende i G-torp sedan många år” att man istället för att sakta ner lär barnen att inte leka på vägen. Man ska givetvis inte leka på vägen men frågan är ju hur man ska få bilarna att köra saktare. Barnen har inte samma konsekvenstänkande som en vuxen därför är det nog lättare för en vuxen att förstå konsekvensen och risken med att köra för fort. Så tänk själva innan ni begär att barnen ska förstå.

 55. Tänk om alla ni föräldrar som vill ha fartgupp på alla gator i G-torp hadde koll på era barn istället. Har hur många gånger som helst fått stanna för att era barn leker på vägen. Vägen är till för att köra på, det är ingen lekplats eller fotbollsplan. Lär även era barn att gå/cykla på cykelbanan till skolan och inte på fel sida vägen.

  • Ja du ”boende i G-torp sedan många år.” Jag undrar om du ska ha körkort över huvudtaget?? Visst ska föräldrar ha uppsikt över sina barn, men det är ett bostadsområde och barn är oförtsägabara. Det är inte 30km för skoj skull som många tror. Det är tråkigt att folk har blivit egoister och bara tänker på sig själva och inte kan ta hänsyn till andra. Men det är klart, du har väl inte varit barn själv förstår jag? Och nä jag har inga hemmavarnde barn, De är vuxna och HAR FÅTT LÄRA SIG ATT TA HÄNSYN TILL ANDRA.

   • så du anser att vägen är till för att leka på inte köra på? är rätt så säker på att vägar gjordes för att underlätta körandet för bilister…

 56. Jag skulle vilja ha fartgupp på Grangatan ( vägen ner mot skolan ). Enligt kommunen så bygger dom inte fartgupp på 30km/h vägar men det finns mindre farthinder i gummi som hade varit perfekt. Ju fler desto bättre!

 57. Det pratas mycket om att hundägare skall ta sitt ansvar och plocka upp hundbajset efter hunden.
  Är det inte då mer än rättvist att vi även tycker hästägare skall ta sitt ansvar?
  På Lyngavägen ligger det nu stora högar med skit som man får väja för.
  Kanske en ”skitsak” för många men jag tycker inte det ser bra ut.

  • Nej, jag tycker också att det är himla äckligt. Det låg t ex en jättehög precis utanför skolan där barnen hoppar på bussen. Rid gärna, men inte inne i samhället, tycker jag.

   • Stefan du ska bara hålla käften, står du med en jävla laser och skjuter på alla bilar som kör där eller?

 58. Jag bor en bit in på Lyngavägen från Halmstadhållet räknat och man ser att ca 80-90 % av alla som kör på Lyngavägen, unga som gamla, man eller kvinna, inte håller hastigheten. De flesta ligger mellan 50- 70 km/tim. Det tycker jag är skamligt. Folk borde skämmas.
  Vad händer den dagen nån kör på grannens barn? Har man så bråttom så man inte kan hålla fartgränsen i sitt eget bostadområde? Och högerreglen gäller med för den delen.
  Jag tycker ALLA borde ta sitt ansvar och hålla hastigheten inom bostadsområderna för det är ju ändå vi som bor här och det kan bli ditt barn, syskon, barnbarn, som blir påkörd. För fortsätter det så här så händer en olycka för eller senare.

  Stefan

  • Angående bilister som inte håller rätt hastighet…

   Läste idag på hallandsposten.se om en treårig tjej som blivit påkörd i Rinkaby och tyvärr inte klarade sig. Fruktansvärt. Detta ska inte få hända i Gullbrandstorp! Sakta ner och ta hänsyn och ha ögnonkontakt med andra som rör sig på gatan! En eloge till alla som gör detta! Blir så glad varje gång en bilist saktar ner och vinkar glatt åt barnen när de kör förbi!

  • Ja du Jonas jag förstår om du inte kan tolka texten jag har skrivit, då du inte kan vara så gammal, men läs du den nåra gånger eller fråga din pappa eller mamma så kanske de kan hjälpa dig och förstå texten.

 59. Tyvärr är det så att även om vi nu har 30 skyltar i hela Gullbrandstorp är det inte många som håller sig till denna hastighet. Bor själv på Lyngavägen och där är det verkligen inte många bilar som håller hastigheten. Uppskattar om alla som kör på de mindre gatorna genom byn att ta det lugnt och håll uppsikt. Man mister inte många sekunder på att köra lite saktare. Just nu känns blomlådor som bästa alternativ då de uppmärksammar på barn i området. Alla andra tankar och förslag dock mycket välkomna. Tack och kör försiktigt!

 60. Å så jag igen 🙂
  Eller kanske ”vägbulor” vore nåt annars (för att undvika slalom) – men uppskattas inte alltid av snöröjning, flyttbussar, sopbilar och andra tyngre fordon.
  Lådor varnar åtminstone, och ”pockar” på uppmärksamheten om att barn bor här. Kanske det minst dåliga iaf. Gullbrandstorp ska självklart vara barnvänligt!

 61. Hoppar också in i diskussionen – när blomlådor plockas bort så kan man koncentrera sig på omgivningen.
  Dvs: bättre o säkrare körning.
  Blomlådor kan ”skymma” riktigt små barn (och kul att leka ”kurragömma” bakom lådorna för de ngt större barnen). Dessutom lockar lådorna till ”slalomkörning” – både bland bilister och mopedister.
  Självklar enkel lösning: Håll hastigheten.
  Men nu med blomlåder åker man som bilist på fel sida gatan.
  Har själv varit med om situation där man inte ”hinner” tillbaka till rätt sida – dvs som bilist tvingas man över på VÄNSTER sida, precis i ”höjd” med att cykelbana korsar vägen fr vänster. En grönskande häck skymmer sikten och man har inte uppsikt över de barn som där bara kör ”rakt ut” i vägen. Med låg hastighet gick det ändå bra.
  Alltså: det finns ingen bra lösning där bilar o barn befinner sig i samma miljö. Alla måste ta hänsyn förstås.
  Men blomlådor ger nog sämre uppförande hos bilister, tyvärr.

 62. Skulle uppskatta alla som kör bil på Grangatan att hålla hastighetsbegränsningen, 30km/h. Jag och min familj bor med utfart mot Grangatan. Har en grabb på drygt ett år som springer omkring, samt att det är mycket barn från dagis och skola i området.

  • Hej Daniel! Din lille kille skall absolut inte befinna sig, ens i närheten, av en trafikerad gata. Var rädd om honom!!!!!
   Farmormor

   • Hej Embritt! Tack för din omtanke, men nu bor vi ju där vi bor. Vidare är det ju inte bara vår grabb som är risk utsatt, utan även alla andra barn som är på väg till och från skolan. Problemet som jag ser det är att folk kör för fort.

 63. Jag tycker det är tråkigt att vi inte får ha kvar blommlådorna som farthinder.
  De togs väck med motiveringen att det är 30 kmh… men det är inte många som håller 30 kmh här.
  Jag vill gärna att blommlådorna kommer tbx.
  Hoppas att många håller med mig!

  • Hej Daniel! Vi bor på Lyngavägen och där har man oxå tagit bort ”lådorna”. Vid vår hundpromenad idag kom en stor fin, vit Audi som absolut inte körde några 30 km/h. Föraren hade väldigt bråttom. Kanske trafikhinder är det bästa….

 64. Hej!
  Någon som vet varför vi aldrig får en ny miljöstation i Gullbrandstorp. Det var ju evigheter sedan den vid Tempo försvann. Det är jättedåligt att här inte finns någon i dessa miljötider.

  • På samhällsföreningens årsmöte berättade de att kommunen hänvisar till ett företag som heter FTI, Förpacknings och TidningsInsamlingen. Ärendet ligger på deras bord nu. Jag skulle föreslå att alla som undrar hur det går, ringer deras kundtjänst 0200880311 och ber att få tala med den ansvarige för vår ort. Kanske får de tummen ur då…..

 65. Hej, läste på lappen från hembygdsföreningen att man har frågat efter loppisen. Är det någon av er som önskat det som är beredda att hjälpa till. Som det är nu så är nästan alla som jobbar med det över 75 år.

  • Loppis – NÄR?
   Läste också lappen. Inlämning hela året runt. MEN NÄR är själva Loppisen? nåt datum? eller hur funkar det? Nån som vet?

   Tyvärr inget direkt svar på din fråga om frivillig medarbetare till Loppisen.
   Men Loppis: ett bra, roligt initiativ.

   • Loppisen blir ju inte i år, utan nästa år, enligt uppgift. Om du har frågor så kan du vända dig till hembygdsföreningens styrelse. Jag brukar också få information om aktuella händelser som jag publicerar på Gullbrandstorps hemsida.
    /fr@sse-igullbrandstorp.se

 66. Frasse!
  Min e-post verkar inte funka för utgående e-mail.
  Ditt förslag var en bra ide. Jag blir kontaktperson för G-torp
  Stefan

 67. Hemsidan har nu haft över 11000 besök sedan 1 febr. 2010 när den ”gamla” sidan bytte namn till iGULLBRANDSTORP.se. /fr@sse

 68. Hallå Frasse! Nu har vi haft vårt styrelsemöte med PRO Harplinge och vi köper ditt koncept.
  Vi vill dock inte betala mer än 600 kronor i år 2010, har du invändningar emot det väntar vi med upplägget till 2011. Kan inte gå emot det beslutet som du säkert förstår. I övrigt ser jag med spänning emot att lägga upp VÅR sida. Jag är oxå f ö ordförande i motionsgruppen i Gullbrandstorp och blir lika glad när Wolfgang får sina alster med ord och bilder insatta. Du är välkommen att ringa 59670 eller 0730-613507. Hälsningar Embritt

 69. PRO Harplinge har haft ett välbesökt medlemsmöte i Gullbrandstorps Folkets Hus. Bl a informerades om en nystartad PRO-ABF akademi, där syftet är att erbjuda PRO:s medlemmar en bred studie- och kulturverksamhet utöver det som sker idag. Första föreläsningen i Karl XI:s servicehus blir den 5 september kl.14.00 och handlar om ”Starka kvinnor i Halmstad med omnejd”. Entré 10 kronor. Föreläsare Ingegerd Sahlström. Den 30 augusti hålls en inspirationsdag ”Bli en klimatsmart PRO:are”. Gunilla Motin var dagens gäst och informerade oss om smarta hjälpmedel, i vardagen, för äldre. Ett mycket uppskattat föredrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s